Question Paper For Staff Nurse Exam

 

Question Paper For Staff Nurse Exam 

Here We are providing you the ESIC Solved Model Question Paper for Staff Nurse Exam question like …..Hallmark finding in the ECG of acute MI include.
esic staff nurse exam model questions model question paper for staff nurse exam in aiims nursing entrance exam questions answers

CLICK HERE READ QUESTION NO. -1 to 40.

41. After gastrectomy, the patient has to continue a drug life long is.
Ans:Vit B12

42. Commonest causative organism of gas gangrene.
Ans: clostridium

43. Hallmark finding in the ECG of acute MI include.
Ans: Elevating of ST segment in the leads overlying the area of infant

44. The cardiac anomaly that produces a left to right shunt.
Ans: ASD

45. The principal factor that causes vaginal PH to be acidic is.
Ans: the action of the doderlein bacillus

46. Baby friendly hospital initiative is aimed at promoting.
Ans: breast feeding

47. One of the best indicators of a nation’s health is.
Ans: infant mortality rate

48. An exaggerated pathological fear of specific type of stimuli or situation.
Ans: phobia

49. One of the major drug therapies for bipolar disorder is.
Ans: lithium carbonate

50. Typical sign of trachea esophageal fistula is.
Ans: continuous drooling of saliva

51. Poliomyelitis is transmitted by.
Ans: Water

52. Coexistence of two opposing towards the same person at the same time.
Ans: ambivalence

53. High doses of antibiotics can destroy the bacterial flora of the large intestine. This can result in impaired.
Ans: blood coagulation

54. The following is the primary nursing objective in caring a child with sickle cell anemia in vaso occlusive crisis.
Ans: managing pain

55. Which of the following is a first rank symptom in schizophrenia.
Ans: somatic passivity

56. Dyslexia is a specific disorder of.
Ans: learning

57. Inferno is a drug of choice for.
Ans: pernicious anaemia

58. The most characteristic sign of a child with croup.
Ans: barking cough

59. The cells of the pancreas which secrete insulin is.
Ans: beta

60. Failure of the newborn to pass urine within the first 48 hours suggest.
Ans: congenital defect

61. Low apgar score at 1 and 5 minutes are reliable markers for.
Ans: need for resuscitation fo newborn

62. Which is not a indication of amniocentesis.
Ans: at 8 wks gestation for chromosomal study

63. The following is the best method for performing a physical examination on a toddler.
Ans: from least to most intrusive

64. A primary power of lower.
Ans: uterine contractions

65. The following would be inappropriate when administering chemotherapy to a child.
Ans: observing the child for 10 minutes to note for signs of anaphylaxis

66. Fear of height is.
Ans: acrophobia

67. The diuretic phase of burns begins.
Ans: 48-72 hours

68. The health survey and development committee is.
Ans: bhore committee

69. Important health teaching for a patient with mitral valve replacement is.
Ans: life long anticoagulant therapy

70. Typical symptom of cushing’s syndrome include.
Ans: truncal obesity, thin extremity and moon face

71. The normal sound elicited by percussing over the liver would be.
Ans: dullness

72. The best exercise the nurse should educate a patient with cystocoele.
Ans: kegel’s exercise

73. The life span of an adult mosquito is.
Ans: 2 weeks

74. Which of the following is not a psychiatric emergency.
Ans: narcolepsy

75. An effective drug for filariasis.
Ans: DEC

76. Birth weight of a baby double at.
Ans: 6 months

77. For instilling ear drops to an infant, you will pull the pinna of the ear.
Ans: back and downward

78. The absence of one or more testes from the scrotum is.
Ans: cryptorchidism

79. Rabies is caused by.
Ans: Lyssa virus

80. Ventriculo peritoneal shunt is the surgical management of.
Ans: Hydrocephalus

Thanks for reading. if you have any query please comment below. we answer your query as fast as we can.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: